Office design by Beyond Design Architects

Office Designed with Hospitality in Mind for Diverse Co-Working Space

10:30 25 September in Office Design, Project of the Week

Project of the Week

This week’s instalment of the #SBIDinspire interior design series features a warm and welcoming co-working space with a unique approach to office design and the structure of workplace environments. Beyond Design Architects designed a diverse space for a client who is in the business of operating co-working spaces. Although an office space at heart, the ambience feels more like one of hospitality. The use of beige, ivory and light brown, coupled with warm lighting throughout help to create this friendly, welcoming atmosphere. Elements such as the decorative white screen dividing the space, work-bays, plants, planters, wall graphics, artefacts and the use of Italian marble for column cladding enhance the warmth of the space. A meticulous mix of seating styles and various types of seating arrangements – conventional, pods, high tables, community tables and loungers – give a varied choice to the end user depending on their needs for the space.

Sector: Office Design

Company: Beyond Design Architects

Project: Redbrick

Location: Hyderabad, India

What was the client’s brief? 

The client wanted to have a contiguous space for reception, waiting, hot desking and cafe. This will mean that right at the entry space, the ‘mood’ of the place is set in the user’s mind which is then carried forward in the bays and workstation area that follows this space. Also, the space had to be welcoming and warm, not dull and cold.

What inspired the interior design of the project? 

The design team came with with the idea of treating this space on the lines of a hospitality project look rather than a typical office reception space. Hence the entire colour scheme was based on a beige and light brown theme rather than the usual greys or whites. Also in terms of use of materials, it was Italian marble cladding, wooden flooring, use of decorative screens, texture paint on the exposed ceiling etc, giving it more of a cosy, welcoming feeling.

What was the toughest hurdle your team overcame during the project?

Integration of the look and feel of the front, reception area with the back of the house area – which was the pure co-working space, was a challenge. However, this was achieved by continuing the wooden flooring in the passages connecting bays behind, thereby visually connecting two seemingly different functions.

What was your team’s highlight of the project?

The successful amalgamation of two distinct look and feel areas, was the highlight of the project for us.

Why did you enter the SBID Awards?

We won the Best Office Design Award in the SBID International Design Awards 2016 and we are aware about the immense recognition that it gets worldwide.

Questions answered by Alhad Gore, Managing Partner of Beyond Design Architects.

If you missed last week’s Project of the Week featuring an immersive exhibit designed to create sensory experiences to simulate a body’s heartbeat, click here to see more.

We hope you feel inspired by this week’s office design! Let us know what inspired you #SBIDinspire

SBID International Design Awards 2018 Finalist  |  Office Design category sponsored by KI Europe



Subscribe below to read more

By subscribing, you agree to be added to SBID’s mailing list. As the industry’s standard bearer organisation, we strive to bring you the most up to date news and access to exclusive industry content through our various newsletters.

Subscribe to our mailing list

* indicates required