BNJN Design, Giant Interactive Group Office project design images for project images for SBID interior design blog, Project of the Week

Sustainable Shanghai Gaming Office Embraces Employee Wellbeing

10:00 24 July in Office Design, Project of the Week

Project of the Week

This week’s instalment of the #SBIDinspire interior design series features an impressive new office space for a large Chinese gaming company based in Shanghai. For BNJN Design, designing an office is about creating a space that is interesting but not theatrical, efficient but not dreary. Concerns about spatial identity, the mental wellbeing of employees, and social interaction were all important areas to address in the design. No longer simply a workspace, the office features an art gallery, studio and music room which serve as spaces to socialise, relax and stimulate the mind. Other social spaces are scattered throughout the building to propagate interaction, allowing for a more pleasant working environment.

Sector: Office Design

Company: BNJN Design

Project: Giant Interactive Group Office

Location: Shanghai, China

What was the client’s brief? 

The Giant Interactive Group is a Chinese gaming company for massively multiplayer online (MMO) games. The company is located within the Shanghai SongJiang Giant Campus and is otherwise known as the “Mini Silicon Valley.” Thus, when BNJN was approached to design an office to house the company, they envisioned the corporate space to be one filled with marvel and wonder and one that corresponds to the present gaming culture of the world.

What inspired the interior design of the project? 

For a working environment, light is of uttermost importance. This project, which encompasses everything from the ground floor to the skylight on the fourth floor, transforms the atrium into a lens that lights up the entire office space and creates a space of serenity. This “gray space” blurs the boundary between inner space and outer space, allowing the two to merge into a single unit of reality.

The space is carefully divided into compartments that ripple rhythmically throughout the building. Connecting the four levels of the building is a floating conference room. This gravity-defying room is analogous to a castle in the clouds. The pockets of positive and negative space surrounding this hanging castle become individual islands. Each pocket frames a different area: the open patios, the intersecting flight of stairs, and the singular tree that penetrates through the space and juts out on the top floor similar to a landmark. By simply looking at the tree, anyone in the building can orientate themselves accordingly. Its roots spread across the second floor, the stem penetrates the third floor, and the treetop blooms on the top floor. Every individual pixel of a virtual tree is brought to life here in the form of real foliage and bark that fill the space with creativity and novelty. Serving as a symbol for life and wisdom, the tree is also where one can look to for contemplation and meditation.

What was the toughest hurdle your team overcame during the project?

Unimpeded by the modest budget allotted for this project, the designers used this chance to introduce the theme of nature into this space by using environmentally friendly materials to create an unpretentious space free from extravagance. The design is centred around the use of ivory lacquer panels, lush green carpets, and lightly-coloured wood patterns. While the certain details vary more in colour, the interior stays clean, bright, and transparent.

A common concern in office spaces such as this is the wellbeing of the employees. The average person working at Giant is a computer geek under thirty-five. Their day to day activity is unchanging: they sit in front of computer screens typing out sequences of coding all day. Now, right beyond their screens lies a vast stretch of space that frees their mind from the numerical constraints in front of them.

The office is no longer simply a workspace. On the ground floor by the entrance is a media wall spanning 10 meters in length, composed of photographs of the individuals who make up Giant. Each figure towering and unwavering, a reminder of the company’s growth. Behind the wall is an art gallery where people can socialise, appreciate art, and relax. Furthermore, there is a music room as well as an art studio that serve as spaces to stimulate the mind during the average working day. Other pockets of social spaces are also scattered throughout the building to propagate the interaction between people to allow for a more pleasant working environment.

When designing an office space today, efficiency and organisation are simply the most basic principles to keep in mind. From a psychological point of view, designing an office is about creating a space that is interesting but not theatrical, efficient but not dreary. Concerns about spatial identity, the mental wellbeing of employees, and social interaction all become issues that must be addressed, and they most certainly are in Giant’s new office. This is the new standard.

What was your team’s highlight of the project?

Upon first entering the office building, a stream of light trails behind in the form of a ten-meter-long ribbon of light embedded in the ceiling, leading to an open atrium that has been carved into the middle of the four-story building and finally culminating into a skylight on top. This atrium acts as a focal point in a building that consists of individual floor areas that measure more than 4,000 square meters each. As the heart of the building, the atrium naturally becomes the centre of attention where all points of view in the building converge.

Why did you enter the SBID International Design Awards?

The SBID Awards are recognised by architects and clients alike, and winning an award would mean our work gains international exposure to help us make global connections.

Questions answered by Ben Goh, Chief Designer of BNJN Design

If you missed last week’s Project of the Week featuring a glamorous and modern California-esque show home in Poole with colour and character, click here to see more.

We hope you feel inspired by this week’s office design! Let us know what inspired you #SBIDinspire

BNJN Design  | SBID International Design Awards

 



Subscribe below to read more

By subscribing, you agree to be added to SBID’s mailing list. As the industry’s standard bearer organisation, we strive to bring you the most up to date news and access to exclusive industry content through our various newsletters.

Subscribe to our mailing list

* indicates required